2n Seminari Internacional Ciutats Mediterrànies

| Tema: Relacions internacionals

Medcities participa amb diferents ponències sobre els problemes i reptes de les ciutats mediterrànies

Imatge del seminari

Del 22 al 25 de novembre, s'ha celebrat el segon Seminari Internacional de Ciutats Mediterrànies sobre l'Espai i el Territori, organitzat per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) a la seva seu, amb la col·laboració de MedCities, entre altres institucions locals i regionals, com l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) o la Diputació de Barcelona, i sota els auspicis de la Unió Acadèmica internacional (UAI).

El seminari ha comptat amb conferències i taules rodones que han incidit en l'estudi de l'evolució històrica de l'espai i el territori de les ciutats mediterrànies, des de la prehistòria a l'actualitat, com a eina per poder trobar les arrels de les problemàtiques d'avui dia. S'han debatut qüestions com si té sentit parlar del Mediterrani com a unitat al llarg de la història, quina és la problemàtica actual de la ciutat mediterrània, o de quina manera es pot revitalitzar el patrimoni com a element identitari de les ciutats.

Medcities ha tingut una participació activa amb tres ponències. L'expert internacional Farouk Tebbal ha presentat els reptes i problemàtiques de les ciutats mediterrànies, a partir d'exemples concrets, i la realitat de la descentralització a països com Tunisia, Marroc i Argèlia; Xavier Casanovas, president de Rehabimed, ha exposat el valor del patrimoni com a element identitari de les ciutats i, el darrer dia, Xavier Tiana, secretari general de Medcities, ha participat en una taula rodona sobre la problemàtica de les ciutats mediterrànies.

Segons l'anàlisi científica portada a terme des de la celebració del primer Seminari de Ciutats Mediterrànies: civilització i desenvolupament, celebrat el 2011, l'espai de l'interior urbà i el territori al voltant de les ciutats es perceben de gran importància, ja que poden condicionar el desenvolupament de les seves societats, en tractar-se de la seva zona d'influència. 

Documents relacionats