Antoni Segura, nou president del CIDOB

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB participa de la renovació del Patronat d'aquest think tank internacional

L'AMB ha assistit a la sessió extraordinària del Patronat del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) en què s'ha nomenat el catedràtic Antoni Segura, historiador i especialista en anàlisi de conflictes, nou president de la institució. La sessió també ha aprovat l'ampliació del seu patronat amb set nous patrons i passa així de 15 a 23 membres.

Segura ha manifestat la seva voluntat de mantenir i reforçar especialment les àrees de la institució dedicades a l'Orient Mitjà i a Amèrica Llatina. Ha proposar, alhora, altres eixos temàtics que s'haurien d'enfortir: les ciutats i les regions, el model de ciutat i d'organització territorial; les tensions territorials a escala internacional, i la democràcia paral·lela. Aquestes són  àrees en què l'AMB, des de l'Àrea d'Internacional i de  Cooperació, hi treballa des de diferents àmbits i xarxes, per aconseguir que les metròpolis puguin disposar de les competències que els permetrien gestionar el seu creixement.

La relació estratègica entre l'AMB i la Fundació CIDOB s'ha confirmat com una col·laboració de gran importància per a l'àrea metropolitana de Barcelona pel que fa la investigació, la documentació i la formació en relacions internacionals i desenvolupament i en zones com Amèrica Llatina, la Mediterrània, el món àrab, Europa i Àsia.

Documents relacionats
On
Marker
CIDOB Barcelona