Assemblea General de MedCities a Tetuan

| Tema: Relacions internacionals

El vicepresident d'Internacional i de Cooperació, Alfred Bosch, hi assisteix en representació de l'AMB

Els alcaldes i càrrecs electes de les ciutats membres de la xarxa MedCities s'han reunit a Tetuan (Marroc) l'1 i el 2 de desembre, per celebrar l'Assemblea anual de la xarxa i participar en el seminari internacional sobre ciutats i grans projectes territorials, en el qual s'han presentat, davant d'unes 400 persones, diferents projectes de socis de la xarxa. 



El seminari internacional d'enguany ha comptat amb la participació de l'expert del Banc Europeu d'Inversions i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Mateu Turró, que ha moderat els debats entre els assistents. Vuit ciutats de la xarxa –Tetuan, Tànger i Agadir (Marroc), Saida (Liban), Màlaga (Espanya), Marsella (França), Sousse (Tunísia) i Larnaca (Xipre)– han presentat les seves experiències sobre grans projectes que transcendeixen els límits administratius, les competències i els interessos locals i que afecten de manera directa la governança, l'urbanisme i el territori de les ciutats.

El president de MedCities i alcalde de Tetuan, Mohamed Idaomar, i el vicepresident de l'AMB, Alfred Bosch, han inaugurat l'Assemblea General. A banda de fer balanç de les activitats i els projectes realitzats al llarg del 2016, els membres de la xarxa han pres decisions sobre el marc jurídic propi que permet que la xarxa funcioni com a associació autònoma. Així doncs, s'han aprovat algunes modificacions dels estatuts, el reglament intern i un nou marc de quotes. També s'ha presentat el pla d'activitats per l'any 2017 i el pressupost i s'ha acceptat l'adhesió de vuit noves ciutats: M'Saken, Tatouin, Menzel Bourghiba, Jerash, Martil, M'diq, Fnideq, Provincia de M'diq-Fnideq. Així, Medcities passa a tenir 51 ciutats de 16 països de la Mediterrània.

El Pla d'activitats desenvolupa els serveis que Medcitites ofereix a les seves ciutats així com l'estratègia de cara a les properes convocatòries de projectes per al Programa europeu de veïnatge amb la Mediterrània (ENI).

Medcities, que té la seu de la Secretaria General a l'AMB, ha manifestat el seu compromís per treballar amb les ciutats líbies i en acompanyar-les en la definició d'estratègies i projectes, així com sobre la necessitat de treballar per la qüestió de la crisi de refugiats a Síria i la perspectiva de gènere.

El vicepresident d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Alfred Bosch, ha aprofitat l'ocasió per reunir-se amb el president de MedCities i alcalde de Tetuan per tal de valorar l'acció de MedCities i les necessitats de les ciutats de la Mediterrània. 

Documents relacionats