El MEANING arrenca a Milà

| Tema: Relacions internacionals

El nou projecte promou un debat entorn del futur de la política urbana comunitària

L'AMB ha participat en el primer workshop del projecte MEANING (Metropolitan Europeans in Active Network, Inducing Novelties in Governance) celebrat a Milà, la metròpolis que el lidera, juntament amb representants de la resta d'àrees metropolitanes sòcies: Porto, Bari, Zagreb i Riga, i de l'Associació Europea per la Democràcia Local (ALDA). El MEANING  promou un debat sobre el futur de la política urbana de la UE i dels seus principis fonamentals. El projecte dóna suport a l'enfortiment de la identitat europea de la seva ciutadania a través de la construcció de xarxes temàtiques de metròpolis europees i de l'intercanvi d'experiències.

Després d'una trobada inicial de coordinació i gestió del projecte, ha començat la conferència internacional, que ha tractat sobre models de govern de les ciutats metropolitanes europees, la seva visió de l'Agenda Urbana Europea i el paper que les metròpolis europees desenvolupen en la gestió de fons europeus.

El projecte MEANING està finançat pel programa Europe for Citizens i és el resultat del treball que l'AMB desenvolupa en el marc de la xarxa European Metropolitan Authorities (EMA). Com a part del projecte s'organitzaran quatre esdeveniments temàtics internacionals i diverses activitats locals. El proper workshop serà a Porto i l'acte de Barcelona se celebrarà durant la primavera del 2018.

Documents relacionats
Enllaços relacionats