Transformació digital de les ciutats

| Tema: Serveis digitals, Smartcity

AMB, IBM i Citilab crearan un espai d'innovació per accedir a projectes i desenvolupar prototips

L'AMB, IBM i Citilab han anunciat un acord de col·laboració per promoure conjuntament la transformació digital de les ciutats amb la posada en marxa d'un espai d'innovació a les instal·lacions del Citilab a Cornellà de Llobregat. Entenen aquesta transformació com un factor essencial per modernitzar els serveis públics, augmentar la competitivitat de les empreses i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

L'espai d'innovació oferirà a les administracions, empreses, desenvolupadors i emprenedors la possibilitat d'accedir als projectes de l'AMB i a les diferents capacitats tecnològiques d'IBM, a través del Citilab. També es contempla un pla de beques per a emprenedors, el desenvolupament de prototips de solucions avançades, així com programes d'innovació social destinats a promoure l'ús i coneixement de les tecnologies entre els ciutadans. Per tot això, les tres organitzacions destinaran diversos recursos, serveis i solucions tecnològiques, el que podria requerir una inversió conjunta d'uns 300.000 euros.

Per exemple, en l'espai d'innovació les administracions metropolitanes podran experimentar les diferents solucions i serveis que ofereix l'AMB a través de la seva plataforma i es podrà accedir a la plataforma tecnològica per a ciutats intel·ligents IBM POEM, que permet als municipis petits, mitjans i grans aprofitar el potencial d'Internet de les Coses i la Indústria 4.0 d'IBM. A més, el centre tindrà accés als diferents serveis i programari disponibles en el núvol d'IBM, Bluemix, que inclouen solucions d'intel·ligència artificial i computació cognitiva.

La iniciativa ha estat presentada per Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB; Antonio Balmón, president de Citilab, i Marta Martínez, presidenta d'IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel.

Documents relacionats
On
Marker
Citilab 08940, Cornellà de Llobregat