Control sanitari de les platges

| Tema: Platges

Les anàlisis realitzades demostren la bona qualitat de la sorra, les dutxes i els rentapeus

Les analítiques realitzades durant tota la temporada d'estiu han posat de manifest la bona qualitat sanitària de les platges metropolitanes. Durant els mesos d'estiu s'ha realitzat, en 8 municipis metropolitans amb platges, un exhaustiu programa de control i vigilància de la qualitat sanitària i microbiològica de la sorra, mitjançant analítiques setmanals. A diferència de l'aigua, no hi ha cap normativa concreta respecte a la sorra. Per aquest motiu, els criteris d'avaluació es basen en els establerts per l'Institut Pasteur de Lille, però amb barems més estrictes que s'unifiquen amb els d'altres administracions que intervenen en aquest mateix àmbit, com ara l'Ajuntament de Barcelona, que realitza el control a les platges del seu municipi. 

Aquesta temporada també s'han fet analítiques per controlar l'estat sanitari de les bases de fusta de les dutxes a tots municipis litorals de l'AMB. En aquest cas, s'analitza la presència de fongs i llevats. Només una de les quaranta mostres analitzades ha donat resultats elevats de fongs. Per millorar-ne la condició es va realitzar una neteja a fons de la base de la dutxa. Es van repetir les anàlisis i els resultats van mostrar un estat perfecte de les condicions sanitàries.

Una altra novetat d'enguany és l'analítica de legionel·la de l'aigua de les dutxes i rentapeus a tots els municipis costaners de l'AMB, que són considerades instal·lacions de baix risc. El 100% de les analítiques han donat resultats correctes i han confirmat la seguretat sanitària de l'aigua de les dutxes i rentapeus.

Aquest control és responsabilitat del Servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic i ha estat realitzat pel laboratori de l'AMB, que també dona suport tècnic a altres tipus d'anàlisi de la qualitat ambiental en diferents àmbits metropolitans.

Documents relacionats