Finalitza el 10è cicle d'activitats

| Tema: Parcs

Més de 1.700 persones han participat a les diverses activitats als parcs i platges metropolitans

El passat 27 de novembre va finalitzar una nova edició del cicle d'activitats a parcs, platges i rius metropolitans que per primer cop ha tingut caràcter anual. Es calcula que han participat més de 1.700 persones en les 60 activitats organitzades per l'AMB i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments metropolitans. Totes han estat gratuïtes, adreçades a públic de totes les edats i relacionades amb flora, fauna, biodiversitat o patrimoni històric, entre d'altres temes que volen posar en valor els espais públics metropolitans.

Tal com mostren les enquestes de satisfacció, la valoració dels assistents és molt positiva i posa de manifest la bona acollida de la iniciativa. En els resultats també s'observa una gran mobilitat del públic que es desplaça a altres municipis metropolitans si l'activitat és del seu interès o bé per descobrir un espai en concret.

Gràfic Evolució cicles d'activitats de parcs i platges


Durant aquest 10è cicle d'activitats s'han realitzat tallers, visites guiades, itineraris de natura, jocs en família i jornades participatives. Aquestes últimes desperten un especial interès en els casos en que es realitza una acció de millora sobre el medi com, per exemple, la plantació de rosers al parc de Torreblanca o les plantacions per a la millora ecològica de la desembocadura del Besòs.

Un altre aspecte destacable d'aquesta programació és que ha reunit activitats que pertanyen a d'altres projectes metropolitans com les del Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES) i les Jugatecambientals o el Bioblitz del Museu de Ciències Naturals.

Enguany per celebrar la 10a edició del cicle es va organitzar la 1a Festa del Medi Ambient al parc de Can Zam. Van participar al voltant de 1.500 persones en les nombroses propostes relacionades amb continguts mediambientals i adreçades a totes les edats. En aquest cicle també han tingut lloc dues edicions de la jornada festiva de portes obertes, "Planta't al Botànic" del Jardí Botànic de Barcelona amb un total de 6.500 assistents entre les dues jornades.

L'11è cicle ja s'està preparant i comptarà amb nombroses propostes al llarg de tot el 2017 adreçades a públic de totes les edats. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats