Inclusió de clàusules de transparència

| Tema: Acción de gobierno, AMB, Transparencia

L'AMB inclourà clàusules de transparència en tots el processos de contractació

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat avui, per unanimitat, una instrucció que preveu la incorporació en els plecs de clàusules de tots els nous expedients de contractació de mesures que garanteixin el compliment de les obligacions de transparència per part de les empreses adjudicatàries de qualsevol contracte amb l'AMB.

A partir d'ara, tots els contractes subscrits per l'administració metropolitana inclouran l'obligació dels adjudicataris d'informar sobre les retribucions dels càrrecs directius de les empreses que tinguin un volum de negoci amb el sector públic que superi el 25%. Igualment, els contractistes hauran d'informar sobre el personal adscrit al servei contractat i, en definitiva, s'hauran de comprometre a facilitar qualsevol informació sobre l'objecte del contacte per ser publicada al Portal de Transparència o per ser lliurada als ciutadans que la sol·licitin. Finalment, la instrucció aprovada avui exigeix un comportament èticament exemplar per part de les empreses licitadores i adjudicatàries i estableix una sèrie de mesures per prevenir la corrupció i els conflictes d'interessos, protegir les persones que alertin sobre irregularitats i garantir la lliure concurrència i l'interès general.

Aquestes clàusules traslladen a l'AMB els estàndards de transparència i traçabilitat de les subcontractacions i externalitzacions que preveu la Directiva 2014/24/UE sobre contractació pública i la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern de Catalunya.

Aquesta instrucció és fruit de la iniciativa de l'Agència de Transparència de l'AMB, en col·laboració amb el Servei de Contractació, i recull les aportacions i recomanacions de diversos acadèmics i professionals experts en la matèria que van participar en la jornada sobre transparència en la contractació pública que va tenir lloc el 5 de juliol del 2014.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Seu de l'AMB Barcelona