Medicities fa formació sobre programes europeus

| Tema: Cooperación internacional, Relaciones internacionales

Setanta tècnis i càrrecs electes del Liban i Tunísia aprenen sobre oportunitats de finançament de projectes

La Secretaria General de MedCities, que ocupa l'AMB, ha organitzat dos seminaris de capacitació a Tunísia i el Líban sobre les oportunitats de finançament del Programa ENI-CBC-Conca del Mar Mediterrani 2014-2020, per aprofitar totes les opcions que es posaran en marxa en els propers mesos i poder continuar millorant la cooperació entre les ciutats Mediterrànies de la seva xarxa a través de la definició de nous projectes. Un representant de l'AMB ha estat present en totes dues formacions i ha presentat les prioritats de la xarxa i el tipus de suport que MedCities podria proporcionar a les ciutats membres interessades en participar en algun projecte de les convocatòries futures. 

La formació de Tunísia es va celebrar a Susa el 21 de setembre i va ser organitzada pel KTC d'Sfax, el Centre de Transferència de Coneixement de MedCities per a la subregió del Magreb. Hi van participar més de 20 persones d'onze ciutats de la xarxa a Tunísia, entre les que hi havia personal tècnic de les administracions locals i dels àmbits financer i de cooperació internacional.

Per la seva banda, el seminari a Líban es va celebrar el 4 d'octubre a Trípoli, organitzat pel KTC d'AlFayhaa, Centre de Transferència de Coneixement de MedCities per a la subregió del Mashreq. Hi van participar més de 50 persones, entre representants tècnics i polítics de municipis del Líban, membres de MedCities i de l'Oficina de Municipis Libanesos (Cités Unies Liban / Bureau Technique des Villes Libanaises) i representants d'ens, institucions i entitats locals libaneses.

Les dues formacions han comptat amb experts en programes que han presentat els ENI de la Conca del Mar Mediterrani –i l'ENI d'Itàlia-Tunísia en el cas de la formació a Susa– centrant-se en els objectius i prioritats del programa, les oportunitats per als municipis, així com les qüestions administratives i de gestió que s'han de prendre en consideració.

Les valoracions han estat molt positives i s'ha fet palesa la necessitat de continuar treballant de manera conjunta per a la capacitació dels tècnics en la redacció i presentació de projectes europeus. Al final del tallers, les ciutats membres de MedCities han gaudit d'un espai per poder compartir les idees que podrien presentar en una futura convocatòria.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados