Nous projectes culturals a Tunísia i al Líban

| Tema: Relaciones internacionales

S'aproven dos projectes en ciutats de la xarxa MedCities amb una subvenció de 70.000 € cadascun

La secretaria general de MedCities (que ocupa l'AMB), i la Diputació de Barcelona estan treballant conjuntament per l'execució de dos nous projectes, recentment aprovats, de protecció i promoció del patrimoni cultural a Trípoli (Líban) i Tunis (Tunísia), definits des de l'inici amb l'Associació Tunisiana per la Salvaguarda de la Medina (ASM) i la Comunitat Urbana d'Al Fayhaa.

Vous en dire long sur la Médina de Tunis ("Coneixent a fons la Medina de Tunis")

El projecte a Tunis vol millorar el posicionament de la seva medina com a plataforma cultural, fent-ne visibles tots els espais i activitats culturals. Es cartografiaran, analitzaran i valoraran tots els monuments històrics, excursions turístiques, espais culturals, centres d'oci, indústries creatives i hotels. També estan previstes la creació d'una targeta turística amb diferents visites temàtiques pel nucli històric, la instal·lació d'indicadors informatius amb codi QR en diferents punts dels recorreguts i l'organització d'esdeveniments de presentació de les diferents actuacions.

El pressupost total d'aquest projecte és de 70.500 €.

Creació d'un Observatori Cultural a la Comunitat Urbana d'Al Fayhaa, Trípoli

El projecte a la Comunitat Urbana d'Al Fayhaa desenvoluparà un Observatori Cultural de documentació i promoció de la cultura local. A través del seu Centre d'Investigació es dinamitzaran els actors de la ciutat que treballen per preservar l'herència cultural de Trípoli i per posar en valor els diferents espais culturals, les tradicions populars i els sectors productius propis. Amb aquestes actuacions es vol protegir el patrimoni cultural de Trípoli i millorar-ne la imatge, enfortint el sentit de pertinença de la seva ciutadania a partir de la coneixença de la pròpia diversitat cultural.

El pressupost total d'aquest projecte és de 70.000 €.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados