Promoció mundial de la bicicleta

| Tema: Cooperación internacional, Movilidad sostenible

L'AMB presenta la seva estratègia de promoció de la bicicleta a Medellín davant d'experts internacionals

L'AMB ha presentat la seva política i les estratègies metropolitanes per a la promoció de la bicicleta en la Primera Trobada Internacional de Sistemes de Bicicletes Públiques, celebrada a Medellín (Colòmbia) el passat 6 i 7 d'octubre.

Bicivia, Bicibox i Bicing són els tres grans eixos en els què es basa l'estratègia de mobilitat sostenible per a la promoció de la bicicleta de l'AMB. Només a Barcelona, l'any 2015 es van realitzar més de 145.000 viatges en bicicleta, dels quals 35.000 (gairebé el 24%) van utilitzar el Bicing, el sistema de bicicleta pública. Les Bicivia són les vies ciclistes que connecten nodes i àrees d'activitat econòmica. El Bicibox permet aparcar de manera segura les bicicletes en 130 punts de l'àrea metropolitana. I el Bicing, amb 95.000 abonats, complementa el transport públic convencional a un cost reduït i representa quasi una quarta part dels desplaçaments ciclistes a la ciutat de Barcelona. Actualment el seu model elèctric està en fase de prova.

Ciutats experimentades en mobilitat sostenible com Santiago de Xile, Buenos Aires o Ciutat de Mèxic, o administracions metropolitanes com l'AMB han pogut intercanviar experiències en la trobada, juntament amb els cinc principals proveïdors de bicis i d'infraestructura del món (Alemanya, França, Canadà, Estats Units i Espanya) i les empreses operadores més grans de sistemes públics de bicicletes de 40 ciutats del món.

Entitats públiques i privades han debatut entorn dels reptes institucionals, tecnològics i de gestió que plantegen la consolidació i expansió dels sistemes de bicicleta públics en la planificació de les ciutats. La trobada s'ha realitzat també amb motiu de la commemoració del 5è aniversari de l'EnCicla, el servei de bicicleta pública de l'Àrea Metropolitana de Valle de Aburrá, a Colòmbia. Els sistemes de bicicleta públics ja formen part dels sistemes integrats de transport públic que fan de les ciutats llocs més sostenibles per viure.

La participació de l'AMB s'emmarca en el conveni que l'administració metropolitana té amb l'àrea metropolitana de Valle de Aburrá i Medellín.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Medellín