Signatura Fase III Conveni AMB-MTFRL

| Tema: Cooperación internacional

El Salvador, Honduras i Guatemala avancen en la promoció del dret a l'aigua de la població de Trifinio, amb la incorporació de la participació veïnal en la gestió de l'aigua

El 18 de novembre, el president i el gerent general de la Mancomunitat Trinacional Transfronterera del Riu Lempa (MTFRL) s'han reunit amb el vicepresident d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Alfred Bosch, per a reforçar els lligams entre ambdues institucions i signar la nova Fase III del conveni "Aigües compartides. Gestió urbana integral dels recursos hídrics a la regió del Trifinio Centreamericà".



Aquesta nova fase del projecte Aigües Compartides es desenvoluparà en 3 municipis fronterers de la regió del Trifinio al voltant del riu Lempa: Citalá (El Salvador), Ocotepeque (Honduras) i Esquipulas (Guatemala), i permetrà passar de la gestió bilateral dels recursos hídrics de les fases anteriors, entre l'ajuntament corresponent i la MTFRL, a una gestió tripartida, entre l'ajuntament corresponent, la MTFRL i les noves juntes d'aigües, formades per representants del veïnatge dels barris on es desenvolupa el projecte. Es tracta d'un pas molt important pel que fa a la promoció del dret a l'aigua de la població.

Una altra de les novetats d'aquesta fase serà l'augment significatiu de les accions de sensibilització de la ciutadania sobre el dret a l'aigua i la necessitat que tota la població s'hi impliqui per a poder-lo fer efectiu.

En l'àmbit tècnic de les infraestructures hídriques, es continuarà treballant per millorar-les, així com per fomentar la participació activa de tots els implicats en els serveis de tractament i abastament de l'aigua –ajuntaments, MTFRL i ciutadania–. L'objectiu és proporcionar un bon servei d'abastament d'aigua tant pel que fa als aspectes tècnics (tancs, canonades, etc.) com per la qualitat de l'aigua de boca per als seus 65.000 habitants.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Seu de l'AMB