L’AMB concedeix un milió d’euros en subvencions per a accions d’assistència als afectats per deficiències en edificis residencials

| Tema: Cohesión social

Les subvencions s’han concedit als ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, per imports de 600.000 € i 400.000 €, respectivament

Els recursos finançaran actuacions d’atenció a les famílies en situació d’emergència social

L’AMB també forma part del gabinet de crisi creat arran de l’esfondrament del bloc del carrer Canigó de Badalona

L’AMB ha aprovat avui, durant la Junta de Govern i amb caràcter urgent, la concessió de dues subvencions directes amb caràcter excepcional als ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta aportació de recursos està motivada per l’esfondrament al Carrer Canigó de Badalona, el passat 6 de febrer, així com pels desallotjaments preventius que han tingut lloc als dos municipis en les últimes setmanes, davant de l’aparició d’esquerdes i deficiències estructurals en diferents edificis residencials.

L’objectiu de les subvencions és cobrir les despeses d’atenció a les persones en situació d’emergència social produïda per l’esfondrament o el desallotjament d’edificis residencials en mal estat.

L’import dels ajuts atorgats és de 600.000 € en el cas de Badalona, i de 400.000 € en el de Santa Coloma de Gramenet. Les actuacions que se’n derivin hauran de realitzar-se entre el 6 de febrer i el 31 de desembre del 2024.

 

Esforç conjunt de les administracions

El 26 de febrer, el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, va participar a la reunió del gabinet de crisi creat per l’esfondrament del bloc de pisos del carrer Canigó, integrat per la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Direcció General de Protecció Civil, l’Ajuntament de Badalona i l’AMB.

Aquest gabinet té com a objectiu analitzar la situació, a partir dels informes tècnics que s’estan elaborant, i prendre decisions pel que fa a les actuacions que cal efectuar als edificis. També ofereix col·laboració tant en les tasques d’inspecció com pel que fa al sistema d’ajuts i reallotjament de les famílies que ho necessitin.

L’AMB, en l’àmbit de les seves competències i per tal de donar suport a les accions i iniciatives municipals destinades a la millora de les condicions i la qualitat de vida de la ciutadania, aprova subvencions de suport a les polítiques socials municipals, que s’atorguen als ajuntaments.
 

Dónde
Marker
Seu de l'AMB Barcelona