Arriben les primeres electrolineres a TV3

| Tema: Movilidad sostenible

En marxa 6 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics per als 1.500 treballadors de la CCMA

L'AMB i la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) han posat en marxa els primers sis punts de recàrrega de vehicles elèctrics finançats per l'AMB al pàrquing de treballadors de la Corporació (organisme gestor de TV3 i Catalunya Ràdio).


El nou servei, fruit d'un conveni de col·laboració entre ambdues parts, estarà a l'abast de tots els treballadors de la Corporació que facin ús d'un cotxe elèctric o híbrid i vol incentivar l'ús d'aquests vehicles entre la plantilla del centre de treball que la CCMA té a Sant Joan Despí, unes 1.500 persones.

Es tracten de punts de recàrrega lenta. Els endolls estan pensats per carregar el vehicle al llarg de la jornada laboral, tot i que, amb una bateria que estigui a la meitat, la recàrrega es completaria en quatre hores.

"Aquestes noves infraestructures suposaran una empenta per als treballadors que optin pel vehicle elèctric com a mode de transport per accedir a la feina, permetent-ne la recàrrega in situ i facilitant el canvi d'hàbits vers una opció més neta i sostenible", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

Per la seva part, Andreu Martínez s'ha mostrat agraït a l'AMB per haver comptat amb la Corporació. "Com a empresa pública, a la CCMA estem satisfets de formar part d'aquest projecte de l'AMB que demostra el nostre compromís amb els valors de sostenibilitat i respecte pel medi ambient i, alhora, ens permet avançar-nos i donar exemple en el foment d'una mobilitat més neta", ha afirmat Andreu Martínez.

L'AMB n'ha assumit el finançament mitjançant una subvenció de 30.000 €. La gestió i manteniment estarà en mans de la CCMA, que també assumirà, al llarg del primer any, el cost de l'energia.

Amb aquesta prova pilot, l'AMB segueix avançant en la instal·lació d'infraestructures per normalitzar i popularitzar el vehicle elèctric i en la implantació d'una mobilitat metropolitana sostenible, no contaminant, que repercuteixi en la millora de la qualitat de l'aire de la metròpolis. 

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Pàrquing de TV3 Sant Joan Despí