Nova activitat de descoberta a la platja

| Tema: Biodiversidad, Educación ambiental, Playas

"Els animals marins i la platja" és una actvitat del PMES que es realitza en col·laboració amb el CRAM

L'AMB i la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) posen en marxa aquest novembre, a la platja del Prat de Llobregat, l'activitat "Els animals marins i la platja". És una proposta de descoberta i reflexió sobre l'ús públic de la platja i sobre la conservació del seu ecosistema. Aquesta nova activitat forma part del Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES) i està dirigida a un públic escolar i familiar. 

La platja del Prat de Llobregat és una zona d'especial protecció donada la riquesa de l'ecosistema del delta del Llobregat, però està sotmesa a una gran pressió per l'ús intensiu que en fa la ciutadania i per la proximitat de l'aeroport. Aprofitant aquesta ubicació i a partir de l'aplicació del mètode científic, l'activitat aborda aquestes problemàtiques ambientals i vol estimular els alumnes perquè assumeixin responsabilitats i compromisos en la conservació del medi marí i la platja.

Pel que fa al públic familiar, l'activitat comparteix algun dels objectius amb la dirigida al públic escolar, però en el cas de les famílies es fa des d'una vessant més lúdica: a partir d'una situació real com és la descoberta d'un rastre de tortuga marina a la platja, els participants hauran de treballar plegats per saber quins passos s'han de seguir. Les famílies hauran de reflexionar sobre si aquesta situació succeeix de veritat a les nostres platges i descobriran quin és l'estat real de les tortugues marines al Mediterrani. L'activitat finalitzarà amb una visita a les instal·lacions del CRAM, on es podran veure tortugues babaues en recuperació.

Les dues propostes són gratuïtes i, com totes les que es desenvolupen a les platges metropolitanes, volen donar a conèixer la importància d'aquests espais més enllà dels períodes estiuencs i la necessitat de presevar-ne el valor ambiental.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados