Accesos directos:

Buscador global del AMB

Exposició: Metròpolis Verda

Volver
Metròpolis Verda
Del

al
Tema:
Metròpolis, Natura, Urbanismo
Tipo:
Exposición
Público:
General
Cuándo:
Del
al
Dónde:
Espai Mercè Sala, Rambla de Catalunya, 110, 08008, Barcelona - Vestíbul de connexió de les línies 3 i 5 de l'estació Diagonal. (ver mapa)
Promotores:
AMB

Descripción

"Metròpolis Verda. Ecologia, lleure i producció" mostra la diversitat dels espais oberts metropolitans i explora els reptes que es plantegen per a una metròpolis que vol un territori més accessible, saludable i, en definitiva, habitable. L'objectiu de l'exposició és divulgar aquesta nova mirada sobre els espais lliures, no com a espais residuals, sinó més aviat com a espais vertebradors de la metròpolis i escenaris plens de vida, lleure, natura i producció.

Oberta a tot el públic.

Prorrogat fins al 20 de març

Cartell Metròpolis verda

Horaris

Feiners de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 h.

Entrada gratuïta.

Metròpolis Verda
Ecologia, lleure i producció

L'àrea metropolitana de Barcelona és un sistema de ciutats que volem que siguin saludables, eficients, còmodes, productives, verdes i de qualitat.

Els balcons, les cobertes, les façanes, els carrers, les places i els parcs de les nostres ciutats es poden re-naturalitzar i connectar amb els parcs metropolitans i amb els espais agrícoles i naturals que encara conservem.

Tindrem així una nova xarxa d'espais oberts interconnectada i rica en valors ecològics, possibilitats d'ús per al lleure i capacitats productives; una xarxa ambiental i social que serà una de les columnes vertebrals del territori metropolità.

El parc de Collserola es troba al centre d'un conjunt d'espais oberts que ocupen més del 50% del territori metropolità i que tenen orígens i característiques molt diferents. Alguns són testimonis de la GEOGRAFIA que encara perviu a les nostres ciutats, d'altres responen a la voluntat de mantenir i fomentar l'AGRICULTURA metropolitana i la resta poden arribar a configurar el sistema d'ESPAIS PÚBLICS de cadascuna de les 36 ciutats que integren l'àrea metropolitana.

Collserola, el Garraf, la Serralada de Marina, els Turons, el Llobregat, el Besòs, les rieres i els rierols, les platges metropolitanes, el Parc Agrari del Baix Llobregat, els camps del Vallès, els diversos parcs metropolitans, el parc urbà que tens a prop de casa, la plaça de la Vila del teu municipi, el carrer on vius i el teu balcó són alguns dels components d'una infraestructura verda metropolitana que és molt rica i variada. Necessitem definir un nou paradigma metropolità de sostenibilitat ambiental, social i econòmica on es garanteixi la biodiversitat i el manteniment dels processos ecològics, es maximitzin els serveis ecosistèmics i es regulin les pertorbacions.

Enric Batlle (Doctor arquitecte i Comissari de l'exposició)

Dónde

Marker

Espai Mercè Sala Rambla de Catalunya, 110, 08008, Barcelona - Vestíbul de connexió de les línies 3 i 5 de l'estació Diagonal.

¿Cómo ir?
Transportes en las inmediaciones de...

Publicaciones relacionadas

 • Metròpolis verda

  Tema:
  Urbanismo
  Tipo:
  Didáctico
  Público:
  Escolar
  Edición:
  Guías
  Soporte:
  Electrónico