Nou bus elèctric

| Tema: Mobilitat i transport

Presentació de diverses millores en el transport metropolità

 El nou model d' autobús elèctric
El nou model d' autobús elèctric | Ajuntament de Sant Joan Despí
L'AMB ha presentat un bus, totalment elèctric i amb zero emissions, que es provarà a diferents línies del Baix Llobregat i l'Hospitalet per tal de comprovar la seva idoneïtat per prestar serveis als trajectes metropolitans.

Es tracta d'un autobús urbà de pis baix integral amb tres portes i dimensions estàndard: té una longitud de 12 m i una amplada de 2,55 m. Disposa d'un total de 24 seients, amb una capacitat total per a  70  viatgers, així com dos espais per a cadires de rodes.

La seva singularitat deriva del fet de tenir propulsió íntegrament elèctrica i de no generar cap emissió contaminant mentre circula.

Aquesta és una primera prova per a la futura implantació d'aquest tipus de vehicle. Les empreses del grup Baixbus són les encarregades de posar en servei el nou bus elèctric en diferents línies (inicialment, L46, L52 i L96) amb l'objectiu de verificar la seva idoneïtat per a prestar servei en trajectes urbans i suburbans de la xarxa metropolitana.

També s'ha presentat la renovació de la flota de la línia L46, que disposa de 6 unitats amb més capacitat, així com el nou model de parada, que incorpora un nou sistema d'informació a l'usuari.
  • Vehicles més grans a la línia L46: aquesta línia, que presta servei d'autobús urbà a Sant Joan Despí i que enllaça aquesta ciutat amb Sant Just Desvern i Cornellà ha substituït 6 vehicles per uns de més grans, de 12 metres, adaptats a persones amb problemes de mobilitat.
  • Sistema d'informació a l'usuari de nova generació: aquest nou sistema, que s'ha començat a instal•lar a diferents parades metropolitanes,informa dels minuts que falten per l'arribada del proper autobús. Les primeres unitats de les 52 noves pantalles d'informació a l'usuari (PIU) s'han col·locat ja a l'Hospitalet ia St. Joan Despí se n'instal·laran 9.
Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB ha estat l'encarregat de presentar aquestes millores.

Documents relacionats