Nou impuls a la mobilitat elèctrica

| Tema: Mobilitat i transport

Nissan cedeix deu vehicles elèctrics per a les flotes públiques metropolitanes

Poveda i Costaganna davant de la flota de vehicles cedits
Poveda i Costaganna davant de la flota de vehicles cedits | Premsa AMB
L'AMB i Nissan han signat avui un acord de col·laboració per promoure la introducció de vehicles elèctrics en les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. L'acord consisteix en la cessió a l'AMB de deu vehicles perquè els ajuntaments que ho sol·licitin puguin fer-ne ús. L'objectiu de l'acord és fomentar la mobilitat sostenible i estendre l'ús de vehicles de zero emissions.

Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat d'AMB, ha declarat: "Els vehicles 100% elèctrics sens dubte tindran un paper fonamental en el compromís que hem adquirit a l' AMB en matèria d'estalvi energètic i de respecte pel medi ambient. L'acord amb Nissan s'emmarca en un pla d'actuació que desenvoluparem aquest 2015 per impulsar la introducció del vehicle elèctric a tots els municipis metropolitans, així com les bicicletes elèctriques entre els consistoris i els propis ciutadans." Per la seva banda, el director de Màrqueting de Nissan Iberia, Christian Costaganna ha destacat que "cal que la població es familiaritzi amb la tecnologia 100% elèctrica i acords com el de l'AMB sens dubte ho fan possible."

Els vehicles cedits són cinc Nissan LEAF i cinc e-NV200. L'e-NV200 és una furgoneta elèctrica produïda en exclusiva a la planta de Nissan de la Zona Franca de Barcelona, que es fabrica per a tot el món. Aquesta furgoneta està destinada a ser un dels primers taxis 100% elèctrics de l'àrea metropolitana, així com un estàndard en el repartiment urbà de mercaderies.

L'àrea metropolitana de Barcelona és un territori ideal per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica, ja que els desplaçaments són, de mitjana, d'uns 20 quilòmetres. A això s'ha de sumar l'estratègia de col·locació de punts de recàrrega: durant el 2015 l'AMB col·locarà, en col·laboració amb els ajuntaments i diverses empreses del sector privat, 10 estacions de recàrrega ràpida, o "electrolineres", repartides pels municipis Metropolitans, que se sumaran a les que ja existeixen a la ciutat de Barcelona.

Documents relacionats