Friendly for Business

| Subject: Socio-economic development

Es tracta d'un programa per atraure inversió a l'àrea metropolitana

Sònia Recasens, vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic i Jordi Lahora, director del programa
Sònia Recasens, vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic i Jordi Lahora, director del programa
Per tal d'afavorir la creació d'ocupació i impulsar, d'aquesta manera, l'activitat econòmica del territori, l'AMB ha presentat el programa "Friendly for Business". Un pla que a través de l'ús de les tecnologies de la informació, i aprofitant la marca Barcelona mitjançant el "Barcelona Growth Centre" i de la web de Desenvolupament econòmic de l'AMB, posa a l'abast dels inversors, empresaris i emprenedors tots els serveis de desenvolupament econòmic de les diferents administracions i institucions que operen al territori de l'AMB.

El projecte es focalitzarà en el petit i mitjà inversor, que actualment són els que fan palesa una major necessitat de suport a l'hora d'aconseguir informació prèvia per tal d'invertir. Cal remarcar que és un projecte dirigit tant a un públic internacional com autòcton.

Ara es posa en marxa una primera fase on destaquen tres grans línies de treball:
  • La primera branca, que rep el nom de ‘Business in Barcelona Metropolitan Area', consisteix en la creació d'una web i un cercador d'integració de serveis, que identifiqui i catalogui els serveis de desenvolupament econòmic existents a l'àrea metropolitana.
  • En segon lloc, es crearà una base de dades i un cercador amb informació integral dels 236 polígons industrials de l'àrea de Barcelona, i de les ofertes immobiliàries industrials.
  • El darrer dels tres grans eixos que hi ha actualment en marxa, és l'Oficina d'Atenció Empresarial (OAE) i harmonització de processos, que actuarà com a front office atenent les peticions o sol·licituds per part d'inversors o empresaris establerts a l'àrea metropolitana

Related documents